تولید کننده تجهیزات التراسونیک
فاپن




کاربرد دستگاه هموژنازیر التراسونیک (اولتراسونیک) در صنایع غذایی

از امواج فراصوت (اولتراسونیک) با توان بالا، (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی) برای کاربردهای متعدد در فرآوری مواد غذایی از جمله استخراج، همگن سازی، پاستوریزاسیون و تخمیر استفاده می شود. به عنوان یک عملیات غیر حرارتی، فراصوت (اولتراسونیک) فرآیندهای تولید مواد غذایی را همزمان با کاهش هزینه و زمان، با بازده بالاتر، کیفیت بالاتر، مواد مغذی و طعم غنی تر به انجام می رساند.

کاربردهای اولتراسونیک در فرآوری مواد غذایی

آلتراسونیک توان بالا کاربردهای گسترده ای در فرآوری مواد غذایی دارد، از جمله استخراج (Extraction)، اختلاط (Mixing)، امولسیون سازی (emulsification)، پاستوریزه کردن (pasteurization)، گاز زدایی (degassing) و نرم کردن گوشت (meat tenderization). علاوه بر این کاربردهای اصلی، از امواج فراصوت (اولتراسونیک) با توان بالا (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی)، برای بهبود انجماد، ذوب و خشک کردن محصولات غذایی نیز استفاده می شود.

از مزایای عمده التراسونیک با شدت بالا (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی)، بهبود عملیات مختلف فرآوری مواد غذایی مانند کاهش زمان پردازش، افزایش بازده، بهبود کیفیت محصول و امکان صرفه جویی در هزینه و زمان بیشتر و توجیه اقتصادی است. در پاراگراف زیر می توانید کاربردهای اصلی اولترا سونیک با شدت بالا (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی) را در صنایع غذایی بیابید:

  • استخراج: از اولتراسونیک (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی) می توان برای استخراج ترکیبات زیست فعال از مواد گیاهی مانند آنتی اکسیدان ها، رنگدانه ها و اسانس ها استفاده کرد. این فرآیند به عنوان استخراج به کمک فراصوت (اولتراسونیک) شناخته می شود و می توان از آن برای تولید عصاره های باکیفیت در زمان کوتاه تر و با مصرف حلال کمتر نسبت به روش های سنتی استفاده کرد.

  • هموژنیزاسیون و امولسیون سازی: همگن سازی اولتراسونیک می تواند برای تولید امولسیون ها و سوسپانسیون های پایدار مانند سس های سالاد، سس مایونز، خامه و محصولات لبنی استفاده شود. این فرآیند شامل استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا برای شکستن قطرات ریز چربی در مایع و در نتیجه بافتی صاف و یکنواخت است.

  • نگهداری: فراصوت (اولتراسونیک) با شدت بالا (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی) می تواند برای غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها مانند باکتری ها و مخمرها در محصولات غذایی استفاده شود. این فرآیند که به عنوان پاستوریزاسیون به کمک فراصوت (اولتراسونیک) شناخته می شود، می تواند عمر مفید محصولات غذایی را افزایش داده و خطر بیماری های ناشی از غذا را کاهش دهد. به عنوان یک روش پردازش غیر حرارتی، فراصوت (اولتراسونیک) از استفاده از دماهای بسیار بالا و تخریب مرتبط با مواد مغذی حساس به حرارت جلوگیری می کند.

  • گاز زدایی: با تابش امواج فراصوت توسط دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی به یک مایع، حباب های گاز محبوس شده در مایعات به هم می ریزند. در نتیجه، این حباب های گاز به یکدیگر نزدیک شده و به هم می پیوندند. رشد حباب ها به آنها امکان می دهد تا به سطح مایع بیایند و می توان آنها را به آسانی جدا نمود.

  • انحلال: با توجه به قابلیت های اختلاط فوق العاده ای که دارد، استفاده از دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی و تابش اولتراسونیک برای تولید محلول های اشباع و حتی فوق اشباع بسیار موثر است. از این قابلیت امواج فراصوت (اولتراسونیک) در فرآیندهای کریستالیزاسیون و همچنین در تولید آب نمک استفاده می شود.

  • تخمیر: با اعمال امواج فراصوت (اولتراسونیک) و سوراخ شدن یا شکستن دیواره سلولی میکروارگانیسم ها، نسبت به فرآیند تخمیر واکنش پذیر تر می شوند. در عین حال، دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی انتقال مواد مغذی و اکسیژن به میکروارگانیسم ها را تسریع می کند و در نتیجه فعالیت متابولیک آنها را افزایش می دهد. به طور کلی، فراصوت (اولتراسونیک) سرعت تخمیر را افزایش می دهد، زمان تخمیر را کاهش می دهد و بازده محصول نهایی مورد نظر را بهبود می بخشد. این فناوری به ویژه برای تولید محصولات غذایی و نوشیدنی مانند لبنیات، ماست، و .. مفید است.

  • کاهش ویسکوزیته قبل از خشک کردن با اسپری: نیروهای برشی الترا سونیک می توانند ویسکوزیته را در دوغاب های رقیق شونده برشی و تیکسوتروپیک (روان شدنی) به میزان قابل توجهی کاهش دهند. اعمال روش رقیق کردن برشی اولتراسونیک قبل از پاشش در خشک کن های اسپری، باعث می شود تا گذردهی تجهیزات پاشش به میزان قابل توجهی افزایش یابد. برج های خشک کن اسپری اغلب عامل کند کنندۀ خط تولید هستند. با فراصوت (اولتراسونیک) می توان ظرفیت اسپری خشک کن های موجود را افزایش داد.

  • انجماد: از انجماد اولتراسونیک می توان برای کاهش تشکیل کریستال های یخ در محصولات غذایی در طول فرآیند انجماد استفاده کرد. این فرآیند شامل قرار دادن مواد غذایی در معرض امواج صوتی با فرکانس بالا در هنگام یخ زدن است. امواج التراسونیک ارتعاشاتی ایجاد می کند که از تشکیل کریستال های یخ بزرگ جلوگیری می کند و در نتیجه محصولی با بافت صاف تر و کیفیت بهتر به دست می آید.

ذوب: برای کاهش زمان ذوب محصولات غذایی منجمد می توان از ذوب آلتراسونیک استفاده کرد. این فرآیند شامل قرار دادن محصول منجمد در معرض امواج فراصوت (دستگاه هموژنایزر صنعتی) است که گرما تولید می کند و فرآیند ذوب را تسریع می کند. از آنجایی که اولتراسونیک توزیع بسیار یکنواخت انرژی را افزایش می دهد، ذوب اولترا سونیک می تواند به ویژه برای محصولاتی که به سختی به طور یکنواخت ذوب می شوند، مانند گوشت، غذاهای دریایی، میوه ها و سبزیجات مفید باشد. در انجماد، ذوب و خشک کردن، امواج التراسونیک با قدرت بالا باعث بهبود قابل توجهی در فرآیندهای انتقال جرم و انرژی می شود که این فرآیندها را تسریع می کند و آنها را اقتصادی تر می کند.

  • تشخیص نشت بطری: اولتراسونیک روشی بسیار کارآمد برای تشخیص نشت و ترک در بطری ها و قوطی های نوشابه های کربنی مانند نوشابه، دلستر و غیره است. التراسونیک همچنین در گاززدایی از نوشابه های گازدار مثل دلستر قبل از بطری کردن، استفاده می شود.

  • شور کردن / شور انداختن: استفاده از آب نمک فرآیندی متداول در نگهداری و ساخت غذاها به ویژه گوشت، ماهی، پنیر و سبزیجات است. فراصوت (اولتراسونیک) زمان شور انداختن را کوتاه می کند و امکان استفاده از مقادیر کمتر کلرید سدیم را در مقایسه با غذاهای شور شده با روش سنتی می دهد.

  • آبرسانی / آبرسانی مجدد: اولتراسونیک با توان بالا (دستگاه هموژنایزر صنعتی) روشی ساده و در عین حال بسیار مؤثر برای هیدراته کردن یا آبرسانی مجدد محصولات غذایی مانند حبوبات خشک (مانند لوبیا، نخود) یا قارچ های خشک شده است. از آنجایی که اولتراسوند منافذ سلولی غذا را باز می کند، آب می تواند به سرعت در آن نفوذ کند. این منجر به خیس خوردن سریعتر حبوبات و متعاقباً زمان پخت کوتاه تر می شود.

  • کریستال زدایی عسل: به عنوان یک فرایند غیر حرارتی، اولتراسونیک (دستگاه هموژنایزر صنعتی) یک روش کارامد برای جلوگیری از تشکیل کریستال های قند بزرگ در عسل است. علاوه بر این، کریستال‌های بزرگی که قبلاً در عسل تشکیل شده‌اند، می‌توانند با استفاده از التراسونیک کریستال زدایی شوند. به عنوان روش انحلال بسیار موثر، دستگاه های التراسونیک دارای پروب (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی) ، کریستال های قند را حل می کنند و در نتیجه عسل یکنواختی به دست می آید. علاوه بر این، فراصوت (اولتراسونیک) کیفیت میکروبیولوژیکی عسل را نیز بهبود می بخشد، زیرا میکروب های ناخواسته به دلیل تأثیر تخریب سلول اولتراسونیک غیرفعال می شوند.

  • سرخ کردن: از سرخ کردن اولتراسونیک می توان برای کاهش جذب روغن در محصولات غذایی سرخ شده استفاده کرد. این فرآیند شامل غوطه ور کردن گوشت یا سبزی در روغن داغ همزمان با تابش امواج صوتی با فرکانس بالا توسط دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی است. امواج اولتراسوند حباب‌های کوچکی روی سطح غذا ایجاد می‌کند که سطح تماس بین سبزیجات/گوشت و روغن را کاهش می‌دهد و در نتیجه جذب روغن کمتر و محصول نهایی سالم‌تر می‌شود. سرخ کردن با التراسونیک اجازه می دهد تا غذا را در دماهای پایین تر بپزید، طعمی عالی ایجاد کنید و مواد مغذی را حفظ کنید.

دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی برای پردازش مواد غذایی:

پردازنده‌های اولتراسونیک صنعتی (دستگاه التراسونیک هموژنایزر صنعتی) شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن)، با کنترل دقیق پارامترها، باعث ایجاد نتایج قابل تکرار و کیفیت محصول مداوم می شوند. پردازنده‌های اولتراسونیک فاپن با ارائه دامنه‌های بسیار بالای امواج فراصوت (اولتراسونیک)، می‌توانند برای کاربردهای بسیار سخت استفاده شوند.

مشتریان از استحکام و قابلیت اطمینان فوق العاده سیستم های التراسونیک فاپن راضی هستند. دستگاه های اولتراسونیک فاپن به طور قابل اعتمادی در زمینه های کاربرد سنگین، محیط های سخت و عملکرد 24 ساعته کار می کنند و در نتیجه پردازش کارآمد و اقتصادی مواد غذایی را تضمین می کنند. تشدید فرآیند با امواج اولتراسونیک، زمان پردازش را کاهش می دهد نتایج را بهبود می دهد. این یعنی کیفیت بالاتر، بازدهی بالاتر، و قابلیت تولید محصولات جدید.

با استفاده مداوم از مواد خاص، مانند تیتانیوم و استینلس استیل با درجه های مختلف، سازگاری این تکنیک با فرآیند تضمین شده است. پردازنده‌های اولتراسونیک برای اپراتور هیچ ضرری ندارند و تعمیر و نگهداری کم و نسبتا کم هزینه ای دارند.

خوب است بدانید:

اولتراسونیک در فرآوری مواد غذایی چگونه کار می کند؟

فرآوری مواد غذایی اولتراسونیک یک فناوری شناخته شده است که برای کاربردهای فرآوری مواد غذایی مانند مخلوط کردن و همگن سازی، امولسیون سازی، استخراج، حل کردن، گاززدایی و هوازدایی، نرم کردن گوشت، تبلور و همچنین عاملی سازی و اصلاح مواد واسطه و محصولات غذایی نهایی استفاده می شود. پردازشگرهای مواد غذایی اولتراسونیک که از دهه‌ها قبل در کارخانه‌های تولید مواد غذایی نصب شده‌اند، دستگاههایی پیچیده هستند که برای برآورده کردن نیازهای صنعتی توسعه یافته‌اند.

تابش فراصوت توسط مبدل فراصوت که معمولاً پروب، حمام یا راکتور های فراصوتی به ماده منتقل می شود و دو فرایند سودمند را در پی دارد :

جریان اکوستیکی

موج صوتی هنگامی که از مایعی عبور می کند به خاطر اصطکاک ناشی از ویسکوزیته حرکت خود را به مرور از دست می دهد. حرکت به مایع انتقال می یابد و در نتیجه، شکل گیری حرکت مایع در جهت انتشار موج است. این جریان شاری را القاء می کند که اغلب به جریان آکوستیکی معروف است (شکل ‏1‑5). برای مثال، سرعت جریان از چند سانتی متر تا بیش از چند متر در هر ثانیه بدست می آید. در حضور ذرات کوچک، اصطکاک بین شاره و ذرات می تواند تا مقادیر بالاتر جریان های میکرو برود. به خاطر این پدیده، فراصوت یک وسیله غیر تهاجمی برای افزایش جرم و انتقال حرارت است. به هر حال بازده انرژی فراصوت برای مخلوط کردن از همزنهای مکانیکی به نسبت کمتر است، از این رو در فرایندهای دیگر، مانند تولید حفره های صوتی صرف شده و نهایتاً بخش قابل توجهی از انرژی صوتی (99 درصد) به گرما تبدیل میشود.

حباب سازی صوتی

اغلب، مایعات حاوی حباب های گاز هستند که در برابر انحلال توسط چسبیدن به ناخالصی یا سطح، مقاوم هستند. تحت تاثیر فشار ترقیق از موج صوتی، حباب می تواند از گاز محلول در مایعات و همچنین بخار جزئی از مایع بوجود بیاید. متناسب با اندازه این حباب ها، فرکانس و دامنه فشار فراصوت، تغییرات فشار موج صوتی حبا ب ها را در حرکت شعاعی قرار می دهد. در طول فاز ترقیق، فشار منفی موج صوتی، منجر به افزایش حباب تا شعاع بیشینه­ای می شود که گاهاً حباب را مشاهده پذیر می نماید. مرحله فشرده سازی بعدی منجر به انقباظ حباب می شود. برای شرایط خاص، کاواک (حفره) در یک حرکت غیر خطی قرار می گیرد و فروریختگی حفره1 در بازه زمانی کوتاه با مرحله بزرگ شدنش مقایسه می شود (شکل ‏1‑6)، از اینرو دینامیک فروریختگی در مقایسه با جرم و انتقال حرارت آن بسیار سریع است. حباب ها ایجاد فشار بالا می کنند و دما در شرایط بی در رو، در محتوی حباب افزایش می یابد. دمای چندین هزار درجه، فشار صدها بار، و نرخ گرمایش و سرمایش بواسطه این شرایط در نقطه داغ2 بدست می آید. فروریختگی با نوسان های تکرار شدنی همراه است، توجه کنید که بعد از بالا آمدن، تا فاز رقیق شدن بعدی، یک موج صوتی دوباره و یک حباب سازی دوباره رخ می دهد.

فاپن از تست آزمایشگاهی تا صنعتی سازی محصول همراه شماست.

 

قیمت دستگاه هموژنایزر ایرانی

قیمت دستگاه هموژنایزر ایرانی بسته به نوع دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی، دستگاه هموژنایزر نیمه صنعتی و دستگاه هموژنایزر صنعتی متفاوت است. معمولاً توان دستگاه هموژنایزر نیمه صنعتی 3 تا 5 برابر دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی است ولی قیمت آن در حدود2 تا 2.5 برابر قیمت هموژنایزر آزمایشگاهی می باشد. همچنین توان یک دستگاه هموژنایزر صنعتی در حدود 3 تا 5 برابر دستگاه هموژنایزر نیمه صنعتی و 10 تا 14 برابر دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی است ولی قیمت هموژنایزر صنعتی در حدود 2 تا 3 برابر دستگاه هموژنایزر نیمه صنعتی می باشد. ولی به هر حال قیمت هموژنایزر قیمت بسیار مقرون به صرفه ای است چون دستگاه التراسونیک (اولتراسونیک) با درآمدزایی بسیار بالا قیمت دستگاه التراسونیک (اولترا سونیک) را جبران می کند.

جهت کسب اطلاع از قیمت دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی و قیمت دستگاه هموژنایزر صنعتی با شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) تماس بگیرید. همکاران ما ضمن مشاوره دقیق در خصوص خرید دستگاه هموژنایزر مورد نیاز صنعت شما، خرید دستگاه التراسونیک مقرون به صرفه را به شما پیشنهاد می دهند. زیرا خرید دستگاه هموژنایزر با توجه به طیف وسیع هموژنایزر ایرانی ساخت شرکت فاپن و قیمت دستگاه التراسونیک ایرانی که بسیار پایین تراز نمونه های اروپایی و حتی چینی می باشد نیاز به امکان سنجی، تست آزمایشگاهی، تست نیمه صنعتی یا پایلوت و تست صنعتی دارد تا بهترین نتیجه در خرید دستگاه هموژنایزر را داشته باشد.

برای مشاهده دستگاه های نصب و راه اندازی شده در صنایع غذایی لینک های زیر را ببینید:

نصب و راه اندازی سامانه عصاره گیری التراسونیک

https://www.aparat.com/v/agRAm

سامانه عصاره گیری التراسونیک

https://www.aparat.com/v/mcqux

تولید سس بالزامیک با التراسونیک

https://www.aparat.com/v/uxoVe

تولید نانوامولسیون با دستگاه التراسونیک هموژنایزر نیمه صنعتی

https://www.aparat.com/v/EMQDZ

پرمیل التراسونیک

https://www.aparat.com/v/r9BFR


 

1 collapse

2 Hot spot