شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر مفتخر است که تعمیرات انواع دستگاه‌های التراسونیک هموژنایزر، جوش التراسونیک، الک التراسونیک و دیگر انواع دستگاه‌های فرآیندی التراسونیک را به مشتریان ارائه نماید.

خدمات شامل تمامی برندهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی می گردد. در ادامه نیز نکاتی را در مورد عیب یابی و رفع مشکلات دستگاه ذکر خواهیم کرد. در صورتی که می خواهید با توان تعمیرات شرکت دانش بنیان فاپن آشنا شوید بخش تعمیرات التراسونیک هموژنایزر و جوش التراسونیک را مطالعه بفرمایید.

چگونه عیب دستگاه التراسونیک خود را پیدا کنیم؟

ابتدا توصیه می کنیم در صورتی که دستگاه شما دچار مشکل شده در صورتی که به شرکت تولید‌کننده و یا شرکتی که خدمات پس از فروش آن ارائه می‌نماید دسترسی دارید با آن شرکت ارتباط برقرار کرده و نسبت به رفع عیب آن اقدام نمایید و اگر امکان تعمیر وجود نداشت می‌توانید با مطالعه مطلب زیر نکاتی را متوجه گردید.

  • ضعیف شدن خروجی دستگاه:

برای بررسی اینکه آیا خروجی دستگاه شما ضعیف شده است، آزمایشی زیر را انجام دهید:

ابتدا هورن را بر درون آب گذاشته و بررسی کنید که آیا نسبت به معمول ضعیف تر شده است یا نه، تغییر ماده می تواند توان خروجی یا صدایی که از دستگاه می شنوید را تغییر دهد(برای دستگاه‌های جوش با ماده‌ای که به طور معمول از آن استفاده می کنید، تست کنید همچنین مکانیزم های اطراف دستگاه شامل قدرت باد، فاصله‌ی غلطک، سلامت غلطک یا سمبه و ..) را بررسی کنید.   هورن را رو به بالا نگه داشته(محل خروج حباب در هموژنایزر یا محل اعمال جوش التراسونیک) چند قطره آب روی آن قرار دهید، دستگاه را برای چند لحظه روشن نمایید، در صورتی که آب به سرعت با قطرات بسیار ریز اسپری شد، دستگاه شما سالم است، در صورتی که قطرات اسپری نشد، دستگاه شما دچار مشکل است. نکات مهم در حین آزمایش:

  • پس از اسپری شدن به سرعت دستگاه را خاموش کنید و اجازه ندهید دستگاه در هوا کار کند. ممکن است دستگاه آسیب ببیند.
  • اگر نیاز است ترنسدیور را نگه دارید، سعی کنید از محل فلنج یا بدنه آن را  درون گیره نگه دارید و اگربا دست آن را نگه می دارید از دستکش کارگاهی(ضخیم) استفاده کنید.

یکی از شایع ترین مشکلات ضعیف شدن دستگاه است بدین شکل که صدا از دستگاه با شدت کمتری شنیده می شود و عملکرد به شدت افت کرده است. در این حالت اولین نکته‌ای که باید مورد بررسی قرار گیرد سالم بودن نوک هورن است. در دستگاه‌‌های هموژنایزر به علت کویتاسیون و در دستگاه‌های دوخت به علت ضربات، ممکن است سطح هورن آسیب دیده و عملکرد آن ضعیف گردد معمولا ما به مشتریان توصیه می کنیم که در زمانی که ناصافی سطح به حدی رسید که ناخن انسان به آن گیر کند، از ادامه‌ی ‌کاربا دستگاه منصرف شوند و نسبت به رفع آن اقدام نمایند. با توجه بخش الکترونیک و مکانیک دستگاه معمولا یک یا دوبار می توان نسبت به تراش از روی سطح نوک اقدام نمود و پس از آن باید با یک هورن جدید جایگزین گردد.

در صورتی که هورن شما دچار خوردگی شده، به شما توصیه می نماییم تعمیرات آن را به ما بسپارید به دلایل زیر:

  • پس از تراشکاری سطح نوک اکثر دستگاهها نیاز به تنظیم بخش الکترونیک دارند.
  • اغلب هورن‌ها(بخصوص در هموژنایزرها) از جنس تیتانیوم هستند، تراش تیتانیوم توسط افرادی که قبلا تیتانیوم نتراشیده‌اند ممکن است مشکل‌زا بوده و ناچار به جایگزینی هورن گردید.
  • با توجه به تجربه چندین ساله شرکت فاپن در کار با دستگاه‌های التراسونیک احتمال بروز مشکلات بسیار پایین می‌آید.
  • دستگاه شما به لحاظ بقیه پارامترها و کارکرد بررسی و تست شده و اطلاعات مورد نیاز جهت نگه داری بهتر در اختیارتان قرار می‌گیرد.

در صورتی که خوردگی هورن خیلی زیاد باشد یا هورن شکسته باشد تعمیرات آن را به ما بسپارید به دلایل زیر:

  • تمامی هورن‌ها از آلیاژهای خاصی که در این زمینه به کار گرفته می‌شوند تراشیده می‌شوند و تهیه و خرید آن کار تخصصی است که خوشبختانه این تخصص در شرکت فاپن نهادینه شده است. همچنین برخی از آلیاژهای مورد استفاده قیمت‌هایی تا حدود2 میلیون تومان به ازای هرکیلوگرم دارند، بدیهی است خرید اشتباه ماده‌ی اولیه خسارت مالی زیادی در پی دارد.
  • به علت تفاوت‌های مواد، تراش یک قطعه از آلیاژ مناسب هم ممکن است پاسخ مناسب را بر روی دستگاه شما ندهد. بطور مثال قطعه‌ای از یک آلیاژ تیتانیوم که 10 سال قبل در کشور آلمان در دستگاه هلشر مورد استفاده قرار گرفته، قطعا خاصیت آکوسیتیکی متفاوتی از همان آلیاژ در حال حاضر در ایران خواهد داشت. بنابراین باید قطعه پیش از تراش و در حین آن آزمایشات را بگذراند تا بتواند جایگزین مناسبی باشد.
  • به جهت فعالیت چندین ساله شرکت فاپن در این عرصه و وجود مواد اولیه مورد نیاز، نقشه برخی از هورن‌های پرکاربرد و حتی برخی از هورن‌ها و همچنین تجربه چندین ساله در زمینه تعمیرات، سرعت رفع عیب دستگاه شما با سرعت بالاتر انجام می پذیرد.

ضعیف شدن خروجی دستگاه می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که در زیر ضمن ارائه این دلایل راه‌های مواجه با آن را نیز ارائه می نماییم:

  • خراب شدن هورن: هورن ها پس از مدتی کار(متناسب با میزان کارکرد، شرایط کاری، فشار کاری، نحوه نگه داری و …) ممکن است خراب شوند. علت این خرابی ترک‌های بسیار ریزی است که درون هورن ایجاد می شود و در اغلب موارد از نظر ظاهری هیچ مشکلی دیده نمی شود. جهت تشخیص خرابی توصیه می‌کنیم شما وارد عمل نشده و ادامه‌ی تعمیرات را به ما بسپارید.
  • شکسته شدن پیزوها: از آنجایی که پیزوالکتریک‌ها نوعی سرامیک هستند، شکنندگی نسبتا بالایی دارند و ممکن است در حین کار در اثر استرس‌های وارده بشکنند. در بسیاری از مواقع شکستگی پیزوالکتریک ها، از روی ظاهر ترنسدیوسر پیدا نیست علی الخصوص برای افرادی که تجربه کمی در این زمینه دارند. اما اگر مشاهده می‌کنید که پیزوها هم محور نیستند، قطعا دچار شکستگی شده‌اند. به هیچ عنوان نسبت به باز کردن ترنسدیوسر اقدام ننمایید؛ زیرا هر شرکتی استانداردهای خاص خود را در زمینه‌ی اسمبل قطعات ترنسدیوسر دارد. در این مرحله پیشنهاد می‌گردد دستگاه را جهت تعمیر ارسال نموده و با توجه به تجربیات و نکاتی که در زمینه‌ی اسمبل ترنسدیوسر وجود دارد آن را باز نماییم تا امکان تعمیر آن وجود داشته باشد.
  • مشکل الکترونیکی: در اثر کارکرد دستگاه ممکن است به مرور زمان رفتار‌های بخش‌های مختلف نغییر کند و این باعث ضعیف شدن دستگاه گردد؛ که در بعضی از موارد با تنظیماتی که بر روی دستگاه صورت می پیذیرد قابل رفع است. در برخی از موارد نیز ممکن است قطعه ای سوخته باشد و یا نیم سوز شده باشد که با عیب یابی تخصصی رفع آن ممکن خواهد شد.
  • دستگاه هیچ‌کاری نمی کند

در این حالت احتمال وجود مشکل بیشتر از بخش الکترونیکی می رود. ابتدا به خوبی بخش الکترونیک  دستگاه را نگاه کنید، آیا اثری از دوده یا بویی سوختگی از آن حس می گردد، اگر چنین آثاری وجود دارد تعمیرات آن را به یک شرکت معتبر بسپارید اگر اثری دیده نشد در صورتی که دستگاه نمایشگر، چراغ، فن یا هر گونه نشانگر دیگری دارد سعی کنید متوجه شوید برق وارد دستگاه می شود یا خیر؟ اگر فیوز در بیرون دستگاه وجود دارد، با استفاده از یک مولتی متر در حالت بوق، صحت فیوز را بررسی کنید. اگر فیوز سوخته بود، بررسی کنید که بوی سوختگی یا اثر ظاهری از آن از بیرون دستگاه مشخص است یا نه، سپس فیوزی با همان مشخصات پیدا کرده و جایگزین کنید. با احتیاط بسیار دستگاه را تست کنید اگر دستگاه هیچ کاری انجام نداد و یا اثری از دود، جرقه و یا صدا مشاهده نمودید سریعا آن را از برق جدا نمایید؛ دستگاه الکترونیک شما دچار مشکل شده است، جهت تعمیر هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

  • دستگاه صدای غیر معمول می دهد

دستگاه‌های التراسونیک معمولا صداهای تیز و غیر قابل تحملی دارند. اما تغییر همین صدا به معنای احتمال وجود مشکل برای دستگاه را تشدید می نماید. در صورتی که تغییری در وضعیت محل قرارگیری، ماده‌ی مورد استفاده یا ظرفی که درون آن محلول را ریخته اید ایجاد شده سعی‌کنید شرایط را به حالت قبل برگردانده و دستگاه را تست کنید. ممکن است در اثر استفاده از بشر شیشه‌ای شدت صدا تشدید شده و فرکانس آن صدایی که می شنوید نیز عوض شود و یا در صورتی که سطح جانبی هورن به شیشه‌ی بشر نزدیک شده باشد صدای زیاد و اذیت‌کننده‌ای ایجاد کند؛ این بیان کننده‌ی وجود مشکل در دستگاه نیست و شما می توانید از بشر شیشه‌ای استاندارد  و مناسب با توان دستگاه استفاده کنید. در صورتی که ترنسدیوسر شما بر روی محفظه‌ای پیچ شده بررسی کنید شاید پیچ ها شل شده باشند، از سفت کردن زیادی پیچ ها بپرهیزید. در صورتی که از پایه آزمایشگاهی برای نگه‌داری ترندیسور استفاده کرده‌اید ممکن است با جابه‌جایی محل گیره صدای ناخوشایند رفع گردد. اگر با توجه به همه‌ی موارد بالا مشکل مرتفع نشد جهت هماهنگی با واحد پشتیبانی و فروش شرکت فاپن تماس حاصل فرمایید.